Vad är de för samhälle vi lever i??

Shit vilka starka reaktioner jag fick från mitt förra inlägg, wow är helt rörd. Tack för alla fina ord ni skrivit, messat, mailar osv jag finner inga ord men inombords blir jag helt varm. Glöm inte - tillsammans kan vi göra skillnad <3

Dock är jag blir så jävla arg! Hade tänkt skriva igår, skrika ut all min ilska på världen men när jag loggade in och såg alla fina stöttande kommentarer så försvann lixom ilskan och jag kom av mig helt. Eller ja ilskan örsvann väl inte den ligger kvar och gror i mig. Sitter och laddar.
Har nu varit sjukskriven sen 19 januari i år pga att jag mått så psykiskt dåligt av medicinen som spökar med hormonbalansen i kroppen. Börjar undra om jag någonsin kommer känna mig frisk igen. Efter ha mått såhär mer ller mindre i 1½ år nu börjar man ju ifrågasätta om de är de här som kommer va min vardag resten av livet. Har lite svårt att acceptera de. Vad gör läkarna då.. ja dom kliar sig i huvudet, bläddrar i böcker, rycker på axlarna och suckar tungt. Dom tänker säkert samtidigt "suck, nu är hon här igen, hur ska vi tysta hennes känslor". Nämen jag vet vi proppar tösen full me antidepp ist. Problemet löst!
Eller?
Jag lovar, de hjälper som en tillfällig lösning, de dröjer inte länge förrän jag sitter där och upprepar samma sak igen, vad tycker doktorn. Jag vet, vi höger dosen så vi fyller tösen me ännumer antidepp! Problemet återigen löst!!
Eller?
Visst jag mår mycke bättre de ska jag inte sticka under stolen me men problemet finns ju ändå där, dyker upp oftare än vad de borde göra. Panikångest som smyger sig på, framförallt i sällskap av folk som inte förstår. De är väl då man är som räddast för att få de. Osså va de dags igen, doktorn kliar sig i huvudet. Kollar på mig och frågar mig.."vad tycker du att vi ska göra?". Ursäkta men missade jag nåt?? Är jag den som är doktorn nu helt plötsligt? Hjälp mig eller fixa fram nån som är specialicerad på sköldkörtelproblem!!! Men nä de e ju inge fel på mig jag e ju nåt emo som mår dåligt, ska vi inte höja antidepp lite iaf... de kanske funkar... not.
Efter 1 ½ år blev jag så jävla less, ber om att få komma o prata me nån som jag kan bara få skrika ur alla känslor, en rejäl urladdning tack! Och en specialist vill jag komma till för 10000 gången!! Äntligen händer grejer! Remiss till en psykutredning samt en remiss till endokriolog specialist! Fick komma och prata me psyk, satt där ör en utvärdering i nästan 2 timmar innan jag fick min "dom". Inget fel på mig, dom kan erbjuda mig samtalsterapi så jag får ventilera men domanser att problemen är pga medicin och örlorad sköldkörtel. Bara vänta på nästa kallelse... som inte kommer, väntat nu i över en månad o inte ett ljud. Ringt och försökt komma fram o råga om dom glömt mig... inget svar. Får lämna meddelande... ingen ringer upp. De är bara vänta... o vänta...

Sitter hemma mår sisodär o väntar en oändlig väntan. Vill bara kunna fungera normalt och börja jobba nu nu nu!

Och i förrgår kom de ett brev från försäkringskassan... som jag har tjatat på, har redan en månad som dom inte betalat ut nu blir de alltså de som skulle vara andra utbetalningen. I brevet står de kortfattat att jag inte får nå pengar för att dom tycker inte att panikånget och deprission efter cancersjukdom räcker som motivering för att vara hemma (???) Alltså måste doktorn och försäkringskassan bråka o försöka lösa de här medans jag sitter hemma... utan pengar. Jag blir ursinnig o ringer dom o frågar vad i helvete dom håller på me! Dom måste va helt jävla dumma i huvudet!! Hur i helvete hade dom tänkt att jag ska betala mina räkningar utan inkomst?? Har ju löst förra månaden då dom sket i mig o nu vill dom neka mig allt. Visst dom ska tjaffsa lite o minst 30 dagar till kan jag räkna med innan jag får nå pengar.. EHM WHAT??
BAra för att dom är dumma i huvudet så ska jag få gå utan mat 1 månad då eller?? Svaret jag får är "de är inte vårat problem"!!! HALLÅ?? Har jobbat sen jag va 16, hela tiden samtidigt som jag pluggat. Jag har väl för fan rätt att få pengar om jag e sjuk?? Men nä inte de.
Jag blir så jävla arg!! Är de såhär sverige hanterar sjuka? Visst har hört om att dom e idioter på TV men varför gör ingen nåt?? Är de nån mer som blir behandlad såhär?? SKRIV till mig isf!! De här e inte okej får jag ihop någrastycken historier så lovar jag att skicka de till alla stora nyhetstidningar o försöka starta en debatt om de här för jag kan inte bara sitta här o se glad ut.

Imorrn blir de samtal igen o se om dom tänker lösa de här annars blir de väl o tigga hos soc, de ska inte va såhär!! Fy faaan!! TRAGISKT SVERIGE TRAGISKT!


Kommentarer
Postat av: Patricia

Ja dom är dumma i huvudet. De tyckte inte hemtjänsten var ett fysiskt krävande jobb när jag var höggravid. Man ba va?! Haha städar, förflyttar människor, handlar, tvättar, duschar folk i små badrum o inte tala om att man går x antal kilometer om dagen.

Så ja dom är sjuka i huvudet. Hade en arbetskollega som tog livet av sig tack vare dom.

Kämpa på och gå fan till tidningar!!!

2012-03-22 @ 12:22:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback